Що приготувати на день народження дитини?




Що приготувати на день народження дитини.?
Який мамі не хочеться організувати радісне свято для свого малюка в день його народження? Веселий сміх, радісна атмосфера, подарунки і кульки! І підготовка святкового столу буде займати далеко не останнє місце. Отже, при підготовці меню на день народження дитини важливо враховувати кілька основних чинників:
Вік маленьких гостей
Якщо ви плануєте запрошувати діток різного віку, меню бажано орієнтувати на наймолодших. Так як за наявності на столі страв, які молодшим ще не можна, ви гарантовано отримаєте зіпсований настрій у деяких гостей та їх батьків. Виключіть з вашого меню насичені грибні, жирні та гострі страви.
Наявність обмежень на деякі види продуктів
Навіть якщо вашому малюку можна все, краще дізнатися у мам запрошених діток про наявність заборон на будь-які види продуктів. Алергія на шоколад, цитрусові, яйця, коров'яче молоко – все це список досить поширених проблем нинішнього покоління. І свято буде дещо невдалим, якщо половина гостей не зможуть їсти торт. Але залишати дітей без торта – зіпсувати свято. У такому випадку вам краще звернути увагу на легкий торт – желе або торт – йогурт з нейтральних фруктів. Наприклад, як в меню на день народження малюка нижче.

Варіант меню на день народження дитини ( 2-6 років):

КАНАПЕ "ЖУЧКИ»
інгредієнти:
Печиво бутербродне,
масло вершкове,
маслини,
зелень,
копчена ковбаса (можна замінити ікринками , кукурудзою чи горошком ) і варена ковбаса.
На печиво нанести тонким шаром вершкове масло, нарізати тонкими пластинками варену ковбасу, зробити в ній круглі поглиблення (можна видавити ковпачком з будь мазі або зубної пасти).
Такі ж кружечки робимо і в копченої ковбаски. А потім вставляємо ці кружечки з копченої ковбаски – в варену! Лапки і голову можна зробити з маслин
Картопляне пюре.
Розділіть пюре на 2 частини і в одну з них перед збиванням додайте кубик відвареного шпинату . У вас вийде прекрасний матеріал для прикраси ! Зелені квіточки з пюре зі шпинатом зметуть в першу чергу!

РИБНІ КОТЛЕТИ
інгредієнти:
Хліб 2 скибочки
Фарш рибний 700 гр. (Краще взяти нежирну рибу)
Яйце 1 шт.
Зелень рубана 4 ст. л .
Лимонний сік 2 ст. л .
Сир 100 г ( тертий)
Сіль за смаком
Перець за смаком
Хліб порвіть на шматочки і розмочіть в 3 ст. л . води.
З хліба, рибного фаршу, яйця, зелені, лимонного соку і тертого сиру зробіть котлетну масу. Посоліть і поперчіть за смаком. Зробіть котлетки у вигляді рибок. У сковороді розігрійте олію. Обсмажте котлетки з двох боків на середньому вогні, хвилин по 5 з кожного боку.
А очки з ікринок створять радісний настрій на столі!

САЛАТ (порціями)
інгредієнти:
морквина
капуста
яблуко
Ізюм
натуральний йогурт
Капусту шаткуємо, родзинки обшпарюємо окропом, солодке яблучко і морквину натерти. Можна використовувати синю капусту і розмістити на тарілці секторами – так веселіше. Заправляємо натуральним йогуртом.

 ЖЕЛЕЙНИЙ ТОРТ
інгредієнти:
200 г печива
100 г масла
500 г сметани
150 г вершкового сиру
120 г цукру
1 пакетик ванільного цукру ( 10 г)
1 пакетик желатину ( 10 г)
2 ківі
1 лайм або лимон , апельсин ( для прикраси)
1 гілочка м'яти ( не обов'язково )
Печиво кришимо . Масло розтоплюємо.
Крихти змішуємо з маслом. У роз'ємну форму висипаємо крихти, розподіляємо і утрамбовуємо. Відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.
Заливаємо желатин теплою водою. За кількістю – нам потрібен желатин на сметанний прошарок і для желе з ківі . Візьміть згідно інструкції на упаковці. Залишаємо на 15-20 хвилин. Ставимо на повільний вогонь і  постійно помішуючи, повністю розчиняємо у воді, не доводячи до кипіння.
Сметану, вершковий сир, цукор, ванільний цукор, очищений ківі збиваємо до розчинення цукру. Змішуємо з половиною розтопленого желатину. Збиваємо. Розподіляємо по поверхні крихти , відправляємо в холодильник на 1-2 години.
Готуємо желе з 1 ківі. Очищений ківі перетираємо в комбайні. Змішуємо ківі з другою половиною розчиненого желатину. Залишаємо. Заливаємо зверху на сметанний шар, відправляємо в холодильник для повного застигання. Прикрашаємо .
Звичайно , для старших діток варіанти святкового меню на день народження можна розширювати в геометричній прогресії – чим старше дітки, тим ширше простір для складання меню. Але головні принципи – свіжі та якісні продукти, відсутність шкідливих речовин і максимально натуральні інгредієнт , адекватну кількість страв та їх гармонійне доповнення один одного – ось запорука успіху підготовки святкового столу!
ЧАС СВЯТКУВАННЯ.

 Якщо діти прийшли відразу після сніданку або обіду – можна запропонувати їм одне застілля в кінці свята . Але якщо свято буде тривати більше трьох годин, а ваші гості – до 6-7 років, краще спочатку запропонувати легкий перекус , а наприкінці свята – повноцінний обід , який буде увінчаний святковим тортом. Звичайно , у кожному конкретному випадку потрібно орієнтуватися по ситуації, але кремовий торт без обіду буде не кращим варіантом.
ХТО ЩО ЛЮБИТЬ
А ось смаковими уподобаннями можна як раз знехтувати. Як правило, ефект масовості тут працює на 100 %. Ви здивуєтеся , знайшовши свого малюка активно поїдає вінегрет, від якого він удома ховався під ліжко. Головне – видалити батьків на деяку відстань від столу і не нагадувати, що « мій хлопчик це  не буде» ! Згадайте мультик , «Як мавпочки обідали » – у компанії навіть самі вибагливі почнуть працювати ложкою із завидною швидкістю.
ЯКІСТЬ І КІЛЬКІСТЬ ПРОДУКТІВ
Напевно , не варто нагадувати про найвищій якості продуктів, з яких будуть приготовані дитячі страви. Звичайно , завжди є спокуса нагодувати дітей так, що б це їм сподобалося. Але, на жаль, найчастіше найулюбленіші продукти не є найкориснішими і якісними. Наявність у вашому дитячому меню солодкої газованої води і чіпсів прикрасить ваше свято, але цей прийом буде не самим правильним і чесним по відношенню до дітей.
КОЛИ ГОТУВАТИ?
Також бажано, що б всі страви по можливості були приготовлені безпосередньо перед подачею на стіл. Це якраз той випадок, де підходить прислів'я « краще менше, та краще» ! Зробіть меншу кількість страв, але нехай вони будуть свіжими. Різноманітність на столі важливо для дорослих дядьків і тіток, які під неспішну розмову можуть поглинати неймовірні кількості різних продуктів. Діти поки не зіпсовані гастрономічними пристрастями, і для них важливо своєчасне задоволення голоду якісною їжею.
ПРИКРАШАЄМО СТІЛ
Дайте своїй фантазії волю. Якщо у вас тематичний день народження – обіграйте меню в стилі свята. Якщо загальної ідеї немає – не страшно! Бутерброди у вигляді звіряток, квіти з пюре , аплікації з овочів і фруктів – все це, безсумнівно, буде мати величезний успіх у маленьких непосид . Бажано обійтися без синтетичних барвників, адже в природі безліч різнокольорових продуктів. Синя капуста, зелень шпинату, червоні томати, помаранчева морква і цитрусові – все можна використовувати! Запитайте у своєї дитини – ви будете здивовані, як багато сюжетів він зможе вам підказати . Згадайте, які казки і мультики любить ваша дитина – може, в тарілці має бути зелена галявина з красивою метеликом на стеблинці, або робот – трансформер з викруткою в руці? Потренуйтеся напередодні свята, тоді приготування забере у вас менше часу, а результат буде гарантовано краще. До того ж так ви дізнаєтеся, які сюжети більше сподобалися вашому малюкові.


Comments:

Залиши перший коментар

Зашили коментар

Ваш email не буде публікуватися.


*